Menu
  • Auberginerolletjes met belegen Noord-Hollandse Gouda -

Auberginerolletjes met belegen Noord-Hollandse Gouda

-

Bereiding: 

De aubergines wassen, schoonmaken en in de lengte in ca. 0,5 cm dikke schijven snijden en de schijven met zout bestrooien. De couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking in de bouillon bereiden. De kaas raspen. De tomaten wassen en 100 g in kleine blokjes snijden. Het knoflook pellen en pletten. De couscous met 100 g kaas, de tomatenblokjes, het knoflook en de kruiden mengen en met zout en peper kruiden. De massa op de aubergineschijfjes strijken, deze oprollen en met kleine houten spiesen fixeren. Wat olie verhitten en de rolletjes in porties aan alle kanten goudbruin bakken. De rolletjes in een vuurvaste schaal leggen, met de resterende kaas bestrooien en in een voorverwarmde bakoven op 200 °C (gas: stand 4, circulatielucht 180 °C) ca. 10-15 minuten gratineren, tot de kaas gesmolten is. De resterende tomaten in de resterende verhitte olie bakken tot de tomaten openbarsten. Met suiker bestrooien en lichtjes karamelliseren en vervolgens tomatenpuree en –sap toevoegen, aan de kook brengen en met zout, peper en kruiden op smaak brengen. De rolletjes en de saus op borden schikken en naar wens met kruiden gegarneerd serveren.     

Per portie: 

kJ/kcal: 2293/548 
Eiwitten: 22,9 g 
Vetten: 30,1 g 
Koolhydraten: 45,9 g 
BE:
Ingrediënten
voor personen
200.0 units.2 Belegen Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel
2.0 units.2 aubergine
200.0 units.2 couscous
200.0 units.4 bouillon
400.0 units.2 kerstomaatjes
1.0 units.0 teentje knoflook
2.0 units.1 gemengde, gehakte kruiden (bijv. tijm, oregano, basilicum, peterselie)
4.0 units.1 plantaardige olie
1.0 units.1 tomatenpuree
1.0 units.1 tomatensap
zout
kleine houten spiesen
Rating
3,0/5 (216 stemmen)