Menu
  • Gevulde runderfilet met Noord-Hollandse kaas -

Gevulde runderfilet met Noord-Hollandse kaas

-

Ingrediënten:

  • 200 g oude Noord-Hollandse kaas
  • 600 g runderfilet
  • 3 lente-uitjes
  • 50 g chorizo 
  • 50 g kwark
  •  2 EL plantaardige olie

Voor de aardappelkoekjes:

  • 800 g bloemige aardappelen 
  • Zout
  • Eigeel van 2 eieren
  • 60 g zachte boter
  • 50 g aardappelzetmeel
  • 2 EL fijn gehakte peterselie
  • 2 EL griesmeel
  • Vers gemalen peper
  • Gemalen nootmuskaat 

Voor de saus:

  • 300 ml runderfond
  • 2 cl port
  • Enkele vers gesneden dragonblaadjes
  • 100 ml room
  • Zout
  • vers gemalen peper

Verder: keukendraad / kleine houtspiesen 

Bereiding:

• De runderfilet droog deppen, in lengterichting een insnijding maken, lichtjes plat kloppen en met zout en peper kruiden. 
• De lente-uitjes schoonmaken, wassen en in fijne ringen snijden. 
• De chorizo en 100 g kaas in kleine blokjes snijden en met de lente-uitjes en de kwark mengen. 
• Het mengsel in de filet stoppen en de opening met keukendraad en / of kleine houtspiesen sluiten. 
• De filet in hete olie in een braadslede bakken en in een voorverwarmde bakoven op 180 °C (gas: stand 3, circulatielucht 160 °C) nog eens ca. 30-40 minuten garen.
• De aardappelen schillen en wassen, ca. 20 minuten koken en door een aardappelpers drukken. 
• De resterende kaas raspen, met het eigeel, 1 TL boter, het aardappelzetmeel, de peterselie en het griesmeel mengen en met zout, peper en wat nootmuskaat op smaak brengen. 
• Dit mengsel toevoegen aan de geplette aardappelen. 
• Het aardappeldeeg met vochtige handen tot kleine koekjes vormen en in de resterende hete boter aan beide kanten goudbruin bakken.
• Voor de saus de runderfond, de port en de dragon aan de kook brengen en tot ca. de helft laten uitkoken. 
• Met room verfijnen en met zout en peper op smaak brengen. De filet in schijfjes snijden en met de saus en de aardappelkoekjes serveren.

Bereidingstijd: Lang

Per portie:

kJ/kcal: 4033/963
Eiwitten: 23,6 g
Vetten: 60,1 g
Koolhydraten: 49,3 g
Broodeenheden: 4,5
Ingrediënten
voor personen
Rating
3,0/5 (224 stemmen)