Kook de gierst op een matig vuur en met het deksel op de pot in twee
koppen licht gezouten, kokend water, totdat het water is opgenomen. Laat de
gierst afkoelen.Meng de gierst in een slakom met de eieren. De mengeling moet voldoende
stevig zijn om pannenkoeken te vormen. Voeg de specerijen en de gouda toe. Meng
goed en vorm pannenkoekjes.Verwarm een pan en giet er de olijfolie in. Bak de pannenkoekjes 3
minuten op elke kant op een matig vuur. Leg de pannenkoekjes op keukenpapier om
te drogen.Serveer met salade of ratatouille.
Ingrediënten voor
personen
1.0 units.0
kop gierst
2.0 units.0
eieren
125.0 units.2
kleine blokjes Gouda
nootmuskaat
provençaalse kruiden
peper & zout
1.0 units.1
olijfolie
Rating
★★★★★
3,0/5 (224 stemmen)
Ontvang de nieuwsbrief van rodezegel.be
Wens je op de hoogte te blijven van het laatste nieuws? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.