Royale Lasagna
-
- Bak het gehakt in
een koekenpan, en maak het los met een vork.
- Pel en versnipper
de ajuin en snijd de champignons in schijfjes.
- Fruit beide met de
look in flink wat olijfolie in een grote kookpot.
- Was de pepers en de
wortels en snijd ze in kleine stukjes.
- Kook ze zacht in de
microgolf of in kokend water.
- Meng alles door
elkaar in de grote kookpot.
- Breng op smaak met
verse kruiden, peper en zout, en voeg 2 soeplepels suiker toe om de wat zure
tomatensmaak te verzachten.
- Laat gedurende 20
minuten heel zacht pruttelen.
- Laat intussen de
boter smelten op een zacht vuur en doe er de bloem bij.
- Roer stevig door
tot het een glad mengsel wordt.
- Meng er geleidelijk
de melk door en laat lichtjes koken.
- Breng op smaak met
nootmuskaat, peper en zout.
- Neem een grote,
diepe ovenschotel en wrijf deze in met olie.
- Maak vervolgens 5
tot 8 laagjes van saus, lasagnablaadjes, bechamelsaus en gekookte ham.
- Overgiet met de
room en bedek met Noord-Hollandse Gouda om te gratineren en eventueel reepjes
mozzarella.
- Gratineer 15
minuten in een oven op 180°.