Tartaar van rund met chips van pastinaak Overjarige Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel & CORNET
gecreëerd door Viki Geunes
Snij voor de tartaar het rundvlees in kleine stukjes en meng met de sjalotjes, fijngesneden peterselie, eidooiers, mosterd, olijfolie, peper en zout. Kook 2 pastinaken gaar in melk en pureer tot een gladde emulsie met een scheutje room. Snij de andere pastinaak in dunne plakken en frituur op 150°C tot ze mooi krokant zijn. Verdeel de crème op het bord met de rundtartaar en wat noordzeekrab. Werk af metpastinaakchips en rasp er de Overjarige Noord-Hollandse Gouda over.De perfecte kaas&bier-combinatie omdat: De zoete maar toch pittige smaak van de pastinaak en het verfijnde krabvlees vormt een mooi contrast met het boterige/zoute van de Overjarige Noord-Hollandse Gouda *. De CORNET zorgt voor perfecte balans in deze snack.