Gepofte winterwortel met kaascrème Jonge Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel & CORNET
gecreëerd door Viki Geunes
Verwarm de room en smelt er de kaas in. Schil de wortelen, snij ze in grote stukken, kruid met peper en zout en leg in een ovenschotel met de ui. Giet er een scheutje olijfolie over en doe er wat salie bij. Plaats in de oven op 180°C. Als de wortelen beetgaar zijn, giet er de kaas-roommengeling over. Droog het dun gesneden Ardens spek op 100°C in de oven tot het krokant is. Verdeel dit over de wortelen en rasp er nogeen beetje extra Noord-Hollandse Gouda Jong over.De perfecte kaas&bier-combinatie omdat: De Jonge Noord-Hollandse Gouda* vormt de subtiele basis van de saus. Dit vormt een mooi contrast met het volmondige van het bier. Het spek zorgt dan weer voor het gerookte, houterige waar de CORNET zich helemaal in vindt. De wortelen houden het zoetje in het gerecht en gaan niet overheersen, zodat de kaas en het bier hun perfecte match kunnen uitspelen.