Zeebaars met gnocchi van Belegen Noord-Hollandse Gouda
en een frisse tomatensaus
- Was de aardappelen, kook ze gaar in de schil. Schil en pureer ze.
- Meng de
aardappelen, 50 g kaas, het griesmeel, het zetmeel en het eigeel en
kruid met een snuifje zout, peper en nootmuskaat.
- Rol het aardappeldeeg in worsten van ongeveer 2 cm diameter en laat rusten in de koelkast.
- Maak ondertussen de zeebaarsfilets schoon. Dep ze droog en besprenkel ze met citroensap.
- Kruiden
met peper en zout en wentel ze vervolgens in de bloem.
- Hak de
sjalot fijn, stoof aan in olijfolie en voeg de tomatenpuree toe.
- Blus met de
gezeefde tomaten en de bouillon en laat inkoken.
- Breng de saus op smaak met zout, peper, de verse kruiden en een snuifje suiker.
- Snijd het
aardappeldeeg in stukjes, plet de stukjes en laat ze vervolgens gedurende 5-10 minuten koken in gezouten
water. De gnocchi drijven naar het oppervlak eens ze
gekookt zijn.
- Laat de
gnocchi uitlekken.
- Bak de zeebaarsfilets aan beide kanten in een hete pan met olijfolie, gedurende 5-8 minuten.
- Plaats de filets op een bord met de gnocchi en de saus.
- Besprenkel met de rest van de kaas en dien onmiddellijk op.
Tip: gestoomde
prinsessenbonen passen ideaal bij dit gerecht !