Zuiders kippensoepje
gecreëerd door Christer Elfving
- Snijd de filets van de kip en haal de billen er vanaf. Hak de karkassen in stukken.
- Leg de kip in koud water en laat hem tot een kookpunt komen.
- Haal de kip weer uit het water en reinig onder koud stromend water.
- Zet de kip weer op in koud water en doe er de grof gesneden groenten, kruiden en specerijen bij.
- Laat 20 minuten koken.
- Verwijder de billen en laat ze afkoelen.
- Zeef en ontvet de bouillon.
- Haal het vlees van de billen en snijd in fijne reepjes.
- Stoof de ui en de look glazig in olijfolie.
- Doe er de gehalveerde kerstomaatjes bij en blus met 1 liter van de gezeefde bouillon.
- Laat kort doorkoken, kruid wat af met peper en zout en verse basilicum.
- Doe er het vlees van de billen bij en werk de soep af met een streepje olijfolie.