Salade van lauwe groenten met Oude Noord-Hollandse Gouda
gecreëerd door Pascale Naessens
- Snijd de oude Gouda in lange blokjes of
in schilfers.
- Snijd alle groenten in schijfjes.
- Bak de aubergine, de courgette en de paprikaschijfjes gaar in een anti-kleefpan met wat olijfolie en kruid met peper
en zout.
- Eens gaar, haal ze eruit en zet opzij met aluminiumfolie erover zodat
de groenten warm blijven.
- Bak nu de tomaatschijfjes in de pan. Kruid met
peper en zout en voeg indien nodig nog wat olijfolie toe.
- Haal de tomaatschijfjes eruit en giet een goede scheut balsamicoazijn in de pan. Roer de bakresten van de groenten goed los, dit zal onze dressing worden.
- Leg eerst wat rucola sla op een bord, daarover schik je de groenten en de schilfers of blokjes oude Gouda.
- Giet er wat dressing over en werk af met de walnoten.