Menu
Oude Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel met Esprit de l'Horizon 2011 Domaine de l'Horizon

Oude Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel

met Esprit de l'Horizon 2011 Domaine de l'Horizon

Wijn: Esprit de l'Horizon 2011 Domaine de l'Horizon
Type: Rode wijn
Origine: Calce
Oogst: 2011
Bereiding: Geen

Noord-Hollandse Gouda Oud is stevig en vol van smaak. De rijpe, volle smaak komt tegemoet bij de eerste hap. Kleine zoutkristallen zorgen voor die extra smaakgewaarwording in de mond.

Esprit de l’ Horizon 2011 Domaine de l’ Horizon

Druivensoort

50% Carignan, 50% Syrah

Herkomst

Deze rode wijn is afkomstig uit het dorp Calçe, het hart van de Languedoc-Rousillon, in de “Côtes Catalanes” een kleine regio bekend voor zeer getypeerde witte en rode wijnen, vlakbij de Spaanse grens. De wijnstokken staan op een zeer minerale bodem van Leisteen en graniet. Daarbij komt het grote aantal oude wijnstokken (gemiddeld 80 jaar oud). Een zeer gewaagd glas rood!

Wijnmaker

Thomas Teibert, afkomstig uit Duitsland, is nu al een van de meest gevierde wijnmakers in dit deel van Frankrijk. Hij is sinds zijn 14de bezig met wijn en werkte in heel Europa bij verschillende wijnmakers.

Wijn

Paarsrode schijn, en zeer gewaagd in de neus, de leisteen kan je als het ware ruiken. In de mond mooi vol en rijk, maar toch een hoge fraîcheur en ondersteunende aciditeit. Tanninestructuur zit mooi verweven in de wijn, wat de combinatie met oude Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel ideaal maakt.